stripverhalen op postzegels
RLambert.be
Ga naar de inhoud

ZWEDEN

BAMSE: 1980
BAMSE : In zweden populair stripbeertje bedacht en getekend door Rune Andréasson (tot 1990)
Heden ten dagen tekent Runes zoon Dan Bamse. Niet alleen kinderen in Zweden kunnen genieten van Bamse's avonturen, maar hij is bekend in heel Scandinavië. De strip is min of meer moraliserend en leert de kinderen goed gedrag en normen en waarden.
Hier de maximumkaart met zegel 15/11/1980

Fröken Livrädd & Kärleken  : 2002


Fröken Livrädd & Kärleken :
Precies op tijd voor Valentijnsdag verscheen in Zweden een postzegeluitgave op het thema "Fröken Livrädd & Kärleken". Dit is een eigenzinnige beeldroman van de jonge Zweedse kunstenares Joanna Rubin Dranger. Het is een eigentijds verhaal dat het hart raakt. Iedereen die ooit door de liefde is getroffen, zal zich volgens de Zweedse post, goed kunnen herkennen in het geluk, de illusies, de vertwijfeling en de verwachtingen, die in dit boek een rol spelen.
Het verhaal van Joanna Rubin Dranger werd inmiddels reeds vertaald in het Deens, Duits en Noors.
Joanna Rubin Dranger heeft de postzegel zelf getekend en tekende ook voor de vormgeving. De uitgifte bestaat uit een mapje met zes zelfklevende postzegels, waarin elke postzegel twee keer is opgenomen.
Uitgifte: 24 januari 2002
    Engelse vetaling : Love and Miss Terrified


Hästen Harfagre : 2002

Hästen Harfagre (Fairhair the horse)
Illustraties uit Zweedse kinderboeken vormen een gelief thema voor de Zweedse post. Dit jaar maken we kennis met het paard Harfagre, de onafscheidelijke metgezel van de kinderen Zwerfsteen.
De voorbeelden voor de postzegels zijn afkomstig uit het in 1948 verschenen kinderboek "Barna Hedenhös" (De kinderen Zwerfsteen) van Bertil Almqvist. In dit boek leren de kinderen Zwerfsteen paardrijden door zich vast te binden aan de manen van het paard Harfagre. In 1949 verscheen het boek "Barna Hedenhös reser till Egypten" (De kinderen Zwerfsteen gaan naar Egypte), waarin het paard met zijn staart een krokodil vangt.
Lars Sjööblom nam de grafische vormgeving van de postzegels voor zijn rekening.
De postzegels worden verkocht in mapjes van tien stuks, bedoeld voor het frankeren van brieven binnen Zweden. De postzegels werden gedrukt in vierkleuren-offset.
Uitgave: 24 januari 2002


Copyright (C) rlambert webdesign
Terug naar de inhoud