stripverhalen op postzegels
RLambert.be
Ga naar de inhoud

ZWITSERLAND

Tom Tirabosco 2003
08/05/2003 : Uitgifte van een blok en zegelvel figuren van Tom TiraboscoGesigneerd zegelblok (Heidi in zegel)
Het zegelvel, eveneens gesigneerd door Tirabosco

Tom Tirabosco (b. 23/4/1966, Italy)

Tom Tirabosco was born in Rome and followed art studies in Venice and Genève. He was among the winners of the Nouveaux Talents contest of the festival of Sierre in 1992. In 1997 he created the comic 'L'Émissaire' at the Swiss publisher Papier Gras. He also created some juvenile albums for another Swiss publishers, La Joie de Lire. His work has appeared in varying magazines, like Lapin, Libération, Jade, La Tribune de Genève, etc. He also created new albums, such as 'Cabinet de Curiosités' at Atrabile publishers and 'Le Colporteur' at Delcourt. Along with his friend and scenarist Pierre Wazem, he created 'Week-end avec Préméditation' in the Tohu-Bohu collection of Les Humanoîdes Associés.
 

Fumetto Comic Festival 2019
07/03/2019 :  Speciale Uitgifte ter gelegenheid van het Fumetto Comix Festival te LuzernDe zegelset 3 waarden
Collector Sheet met zegelset
FDC 07/03/2019 Luzern

In de loop van zijn bijna 27-jarige geschiedenis is Fumetto uitgegroeid van een klein regionaal evenement tot een van de belangrijkste internationale stripfestivals in Europa. De speciale postzegels zijn het resultaat van een gezamenlijke wedstrijd georganiseerd door Swiss Post en het festival.

Het negendaags festival werd in 1992 opgericht en presenteert werken van 's werelds toonaangevende stripillustrators, terwijl het ook getalenteerde jonge mensen promoot. Fumetto draait op een niet-pro-basis basis en is momenteel een van de grootste evenementen in de festivalstad Luzern en trekt ongeveer 50.000 bezoekers.

Tijdens het evenement in 2018 werd een wedstrijd voor het ontwerpen van een speciale postzegel gelanceerd. Deelnemers werd gevraagd om het thema van Zwitserland op de beschikbare ruimte weer te geven, terwijl ze ook de essentie van strips vastlegden - het gebruik van tekeningen om een ​​verhaal in een reeks afbeeldingen te presenteren, meestal gecombineerd met tekst.

Het winnende ontwerp was "Helvetia, waar is dat (land)?" Door Arnaud Tosi uit Genève. De speciale zegels bestaan uit drie verwante items op een blad van 15. Zelfs de waarde van CHF 1,00 is afgebeeld op een typische manier van een stripboek.

Copyright (C) rlambert webdesign
Terug naar de inhoud